BEELDEND

WORKSHOPS BEELDEND

Op het gebied van beeldende kunst biedt SCRIPT diverse workshops en cursussen. Van algemene Beeldende Vorming en Knutselen tot Textielbewerking en Handvaardigheid. In diverse thema’s, alle niveau’s en voor alle leeftijden. Een greep uit ons aanbod:

Tekenen & Schilderen

In losse workshops of een lessenserie wordt gewerkt met diverse teken- en schildertechnieken, zoals portrettekenen, landschappen, emoties, striptekenen en schilderen in stijl van bekende kunstenaars. Een afwisseling van vormen en technieken worden behandeld, waarbij vaardigheden als kleine motoriek, kleurkennis, materiaalgebruik en ruimtelijke oriëntatie ontwikkeld worden.

Illustratie & Vormgeving

Een eindeloze herhaling van vormen maakt een patroon. Onder begeleiding van een ervaren vormgever en illustrator maken de leerlingen kennis met de wereld van illustratie, vormgeving en SIGN (reclame) en de rol hiervan in het dagelijkse leven. Het onderscheid en de overeenkomst met tekenen en schilderen wordt gemaakt en toegewerkt wordt naar een eigen stijl en product.

Fashion Design

Onderbegeleiding van een echte fashion designer ontwerpen de leerlingen samen een kledingstuk of accessoire. Haute couture en ecodesign komen samen in een duurzame modelijn, welke gepresenteerd kan worden in een show of korte presentatie.

Product Design

In een wereld waar de leerlingen in nauw contact staan met de nieuwste ontwikkelingen, is de stap naar zelf ontwikkelen snel gemaakt. Daar worden de leerlingen in deze workshops of cursus in gestimuleerd. Het ontwikkelen en uitwerken van een eigen, uniek product. Hierbij kan een koppeling gemaakt worden aan de jaarlijkse Dutch Design Week. Het gaat er in deze workshops of cursus niet om wie het meest bijzondere product heeft ontwikkeld, maar om wie dit het beste heeft uitgedacht. De leerlingen worden gestimuleerd in creatief denken, procesgericht werken en samenwerken.

Decorontwerp

Samen met meester Peter gaan de leerlingen aan de slag met het tekenen en schilderen van decordoeken welke uiteraard ingezet kunnen worden bij presentaties of voorstellingen, zoals bijvoorbeeld de groep 8 musical. De doeken worden (gedeeltelijk) voorgetekend door meester Peter en de kinderen worden begeleid op gebied van technieken en mogelijkheden.

Koppeloptie! Deze decordoeken kunnen het decor vormen van presentaties, weekopeningen/-sluitingen of de groep 8 musical. Het ontwerp kan geheel op maat gemaakt worden.